Bilde av Arvid Hanssen

Trollmøte-konsert

Vel 100 fremmøtte i Arvid Hanssen-huset og et publikum på drøye 150 i Sørreisa fikk med seg konsert og CD-lansering.

Torsdag 22. mars var det duket for lansering av ny musikk med tekster av Arvid Hanssen. Trollmøte, diktsamlingen fra 1993 er tonesatt, og CD-en som ble spilt inn på Cuba var klar for å møte sitt publikum. Torsdag kveld konserterte Lise og Roy-Frode Løvland med sine musikere i Nordavindshagen. Dagen etter var det kulturhuset i Sørreisa som var vertsskap for konserten. Dyktige musikere, ekte trollunger og smittsom spilleglede ga stående applaus.

Trollmøte

 – Vi er overveldet over å få presentere de nye sangene for så mange publikummere, forteller Lise og Roy-Frode Løvland. Det er stort å få jobbe med disse tekstene og samarbeide med så mange dyktige folk, men man har jo lyst til å vise det frem for flest mulig.

Trollmøte

I tillegg til å være en CD-release, var konserten i Dyrøy også åpningen av Jubileumsåret 2012. Ordfører i Dyrøy Randi Lillegård markerte slik at dette året skal vies Arvid Hanssen gjennom ulike konserter og arrangementer. Trollmøte-konserten på torsdag var dermed «ordførerens gave til dyrøyværingene».

Trollmøte

Trollmøte er Arvid Hanssens eneste diktsamling for barn, og inneholder tolv tonesatte tekster fra samlingen. 

– Det er på mange måter unike tekster å jobbe med, sier Roy-Frode.
– Både fordi det er så vakre tekster, men også siden disse diktene ikke er blitt tonesatt tidligere. Det er en stor skatt å forvalte.

Trollmøte