Bilde av Arvid Hanssen

Trollmøte med cubanske rytmer

Lise og Roy-Frode LøvlandDiktsamlingen Trollmøte er blitt musikk-CD – innspilt på Cuba av Lise og Roy-Frode Løvland.

Musiker og tekstforfatter Roy-Frode Løvland har i en årrekke arbeidet med Arvid Hanssens eneste diktsamling for barn, Trollmøte. Fra 13. til 28. oktober var han og Lise Løvland i Scorpio studio på Cuba for å spille inn låtmaterialet. Resultatet blir presentert på nyåret 2012 – som en god start på jubileumsåret for Arvid Hanssen.

Samarbeidet med cubanske musikere kom i stand etter et møte mellom Lise Løvland og Yusa, en multimusiker som var på turné tidligere i år med bandet Interactivo. Yusa ble presentert for sangene fra Trollmøte – og sa seg villig til å produsere en CD på Cuba, forteller Roy-Frode Løvland:

– Scorpio studio er et lite, men velrenommert studio som er godt kjent i det fargerike musikermiljøet på Cuba. Både Yusa og de andre musikerne var svært entusiastiske til musikken og viste stort engasjement i å fylle oppgaven best mulig. Tekstene ble viet mye oppmerksomhet, og det ble lagt stor vekt på å finne det riktige uttrykket til den enkelte sang, sier Roy-Frode Løvland.

På «orkesterplass» i Scorpio studio ble det plassert et eksemplar av Trollmøte – til inspirasjon under innspillingen. Da var det ved avreise naturlig å overrekke boka som en gave til teknikerne.

– De kunngjorde umiddelbart at boka skulle få stå der også etter at vi hadde reist. ”Når dere kommer tilbake – for det gjør dere jo – skal dere få se at boka står på samme plass!” forteller Roy-Frode Løvland.