Bilde av Arvid Hanssen

Rocks & Straws på CD

Rocks and Straws

Rocks & Straws, Anneli Dreckers album med Arvid Hanssens tekster gjendiktet til engelsk, er nå utgitt på CD. 

Albumet høster gode omtaler, blant annet i VG, som gir terningkast 5 og mener Drecker treffer blink på sin tredje soloplate. Rocks & Straws har blitt «et organisk og velbalansert, voksent tilbakelent album som tar overraskende vendinger. Fylt av strykere og dyktige instrumenteringer, uten å være i nærheten av noe som kan kategoriseres som kunstmusikk», mener VGs anmelder.

I mai 2011 innledet Roy-Frode Løvland og Anneli Drecker et samarbeid, hvor Drecker komponerte musikk til Løvlands gjendiktning av en rekke av dikt av Arvid Hanssen. Drecker er kjent som vokalist fra «Bel Canto», men har også flere soloutgivelser bak seg og samarbeid med artister som A-ha, Røyksopp og Kjetil Bjørnstad. Hennes tilknytning til Arvid Hanssen er dessuten spesiell: I 1982 var det hun som spilte hovedrollen som Margit i filmatiseringen av romanen Søsken på Guds jord

Samarbeidet mellom Drecker og Løvland resulterte i urfremføringen «Rocks and Straws» på Berg på Dyrøya, hvor størsteparten av filmen ble spilt inn, og nå foreligger låtene på eget album.