Bilde av Arvid Hanssen

Lyrisk kunstutstilling åpnet Arvid Hanssen-festivalen 2010

Det var stor spenning knyttet til Margrethe Lövland sin utstilling «Nära mig», og onsdag kveld ble årets Arvid Hanssen-festival åpnet med et vakkert arrangement i Nordavindshagen i Dyrøy.

19 oljemalerier var hengt opp i hele lokalet, og hvert bilde var ledsaget av et dikt skrevet av Roy-Frode Løvland. I tillegg var det også stilt ut akvareller. Sissel Stokland Jørgensen ønsket velkommen og introduserte kunstnerne. Deretter fikk søskenparet selv muligheten til å utdype det arbeidet som var utstilt før publikum ble invitert til å vandre i lokalet, lese diktene, studere bildene og snakke med Margrethe og Roy-Frode. 

Alle de fremmøtte tok seg god tid til å oppleve utstillingen, og responsen var veldig god. Også Margrethe var fornøyd med å stille ut i Nordavindshagen.

Kunstutstilling

 – Jeg var innom disse lokalene i sommer og tenkte for meg selv at det ville vært perfekt å ha utstilling her. Slik som det er tilrettelagt, måten vi blir tatt imot på og møtet med menneskene her har vært ubeskrivelig. Jeg er så takknemlig for denne muligheten, og er veldig glad for å oppleve dette, sa hun etter vernissasjen.

Kunstutstilling

Bildene og diktene vil henge utstilt under hele festivalen ­– til søndag ettermiddag. Det er også mulighet til å kjøpe mindre versjoner av bildene, hefte med dikt, og kort med bilder av Margrethe.

Førstkommende lørdag vil utstillingen danne rammen for et litterært møte med poeten Tua Forsström.