Bilde av Arvid Hanssen

Jubileum, engelsk oversettelse og konserter i 2012

I 2012 ville Arvid Hanssen ha fylt 80 år. Ett av høydepunktene i jubileumsåret blir konsert med Anneli Drecker på Berg på Dyrøya 28. juli.

I mai 2011 innledet Roy-Frode Løvland og Anneli Drecker et samarbeid, hvor Drecker komponerer musikk til Løvlands gjendiktning av en rekke av dikt av Arvid Hanssen. Anneli Drecker er kjent som vokalist fra «Bel Canto», men har også flere soloutgivelser bak seg og samarbeid med artister som A-ha, Røyksopp og Kjetil Bjørnstad. Samarbeidet med Løvland skal resultere i urfremføringen «Rocks and Straws» på Berg, stedet hvor Anneli Drecker selv spilte en av hovedrollene i filmen «Søsken på Guds jord» i 1982. Konserten er planlagt fremført 28. juli 2012, samme dag som Arvid Hanssen ville ha fylt 80 år.

Det er kun foretatt enkelte oversettelser av Arvid Hanssens dikt tidligere, og dermed blir denne samlingen av nesten 20 dikt den første i sitt slag. De siste årene har Lise og Roy-Frode Løvland hatt flere konserter på Berg og trukket hundrevis av publikummere. Naturen rundt den gamle fjøsmuren, som utescenen er bygd på, former et naturlig amfi og danner et spektakulært bakteppe med utsikt over hav og fjell. Besetningen på konserten er fortsatt ikke bekreftet, men mye tyder på at Anneli Drecker vil samle en rekke av landets beste musikere til dette konsertprosjektet.