Bilde av Arvid Hanssen

Avduking av kunstinstallasjon

Fredag 27. juli ble Margrethe Løvlands kunstinstallasjon "Diktportretter" avduket på hurtigbåtkaia i Brøstadbotn.

«Diktportretter» er en kunstinstallasjon som Dyrøy kommune har bestilt i anledning Jubileumsåret 2012. Kaiveggen på Bergan i Brøstadbotn, hvor hurtigbåten legger til, er smykket med fire store portretter, hvor Arvid Hanssens tekst «Te øya mi» danner ansiktskonturene. Portrettene vil nå være landemerke for de som legger til kaia.

Margrethe Løvland med sin kunstinstallasjon "Diktportretter"

– Vi har mange fine steder i Dyrøy, og her på Bergan har det vært liv og røre til langt bak i tida. Vi ønsker å gi en spesiell velkomst både til de som er gjester og de som kommer hjem, sa ordfører Randi Lillegård i sin tale under avdukingen.

Margrethe Løvland er til daglig billedkunstner i Varberg i Sør-Sverige, hvor hun har sitt atelier. Hun fremhever at arbeidet med å få dette til har krevd stor innsats fra mange og at hun er imponert over fellesskapet og dugnadsånden i kommunen. Selv om Arvid Hanssens lyrikk er skrevet inn i bildene, har Margrethe Løvland likevel ikke prøvd å illustrere selve diktet:

– Nei, ordene i diktet står så godt på egne ben at de ikke trenger bilder i tillegg. Derimot ville jeg bruke ansikter som kunne uttrykke en følelse og speile andre sider ved teksten, som dypest sett beskriver oss som personer, slik jeg ser det.

– På den måten håper jeg bilde og tekst både kan smelte sammen og forsterke hverandre, forteller hun.

Diktportretter