Bilde av Arvid Hanssen

Arvid Hanssen-festivalen 2013

Torsdag 14. november var 2013-festivalens første dag. Den åpnet med Vivaldis fire årstider, fremført med lyrikk av Arvid Hanssen. 

For Arvid Hanssen-festivalen var det en milepæl å få presentere et programpunkt i internasjonal toppklasse. Det var Archangel State Chamber Orchestra som fremførte «De fire årstider» i kulturhuset på Finnsnes torsdag. Solist var Ivan Sichka på fiolin, dirigent Vladimir Onufriev, og resitatør av Arvid Hanssens tekster knyttet til hver av satsene, var Roy-Frode Løvland.

Arkhangel_400.jpg

På åpningskvelden ble det også Piaf på nordnorsk med Britt Eva Løkkemo, og den konserten startet kl. 21.00 i Kunnskapsparken.

Fredag kl. 18.00 var det slampoesi på Lenvik folkebibliotek. Dette var et gratis verksted for ungdom. Slam har utspring i amerikansk rap, og verkstedet var ved Sarah Ramin Osmundsen og Amina Sewali.

Senere på fredagskvelden, kl. 20.00, var det bokbad med Sigrid Merethe Hanssen, hvor hennes nye roman Sofia ble presentert. Klokken 21.00 konserterte Kjell Nordli Band – alt sammen på folkebiblioteket.

Lørdag 16. november kl. 14.00 bød Arvid Hanssen-festivalen og Folkemusikk Nord på en folkemusikalsk konsert med gitarist Tore Bruvoll og folkesanger Jon Anders Halvorsen. Konserten var i Kunnskapsparkens kafé. Festivalen ble avsluttet samme kveld i Kulturhuset på Finnsnes, hvor forestillingen «Frostrosa» ble fremført. Her tolket Lena Jinnegren Arvid Hanssen gjennom Tove Karoline Knutsens melodier.

 

Plakat_400.jpg