Bilde av Arvid Hanssen

– 2 minutter og 7 sekunder sommer

Pål Moddi Knutsen gir ut sitt tredje album, for første gang med tekster på norsk. I tillegg til eget materiale har han også med «Blå kveill» og «Grønt lauv i snyen».

Det er ikke første gang den 26 år gamle artisten, opprinnelig fra Senja, arbeider med Hanssens materiale. Under Kråkeslottfestivalen i 2012 var han sammen med Tove Karoline Knutsen og Fotefar med på å presentere Arvid Hanssen i ny drakt. På det kommende albumet er det Knutsens melodi til «Blå kveill» og Georg Blichfeldt og Eirik Vildgrens tonesetting av «Grønt lauv i snyen» han benytter.

– Det å jobbe med andre sitt åndsverk, innebærer en æresfrykt for musikken jeg ikke har kjent i studio før. «Grønt lauv i snyen» er jo med sine 2 minutter og 7 sekunder omtrent like lang som den nordnorske sommeren, men det tok mange dager foran mikrofonene å komme frem til «rett» versjon, smiler Pål Moddi Knutsen.

Felespilleren Gjermund Larsen gjestet studio like etter og la på en one take-solo. Den føltes helt riktig med én gang:

– Det ble en liten flik av instrumental-dur klemt mellom tre små moll-vers. Det gir akkurat den samme kontrasten som jeg finner i teksten, sier Knutsen.  

Pål Moddi Knutsen