Bilde av Arvid Hanssen

Nettsted for forfatteren Arvid Hanssen

Forfatteren Arvid Hanssen (1932-98) er med sin omfattende produksjon en markant skikkelse i norsk etterkrigslitteratur.
NRK_liten

Gjensyn med NRK-produksjon

Knut Erik Jensens «På våres kainta» fra 1981, basert på Arvid Hanssens dikt og viser, er nå tilgjengelig på NRKs nettsider.

Arvid Hanssen-festivalen 2014

Pause for Arvid Hanssen-festivalen

Det er midlertidig stopp i Arvid Hanssen-festivalen, og dermed blir det ingen festival høsten 2018. Arvid Hanssen-festivalen har vært arrangert årlig siden 2005.

Ho Nætta på hylla

Ho Nætta på hylla

I år er det 30 år siden Ho Nætta på hylla - og andre stubber kom ut. 

Nordavindsvalsen. Dikt i samling

Røsslyng-tid

Sommeren er på hell, høsten er i anmarsj, og i diktsamlingen Sandkornjubel fra 1995 står det vesle diktet «Røsslyng» som en septembertrøst etter en august som er forbi. Diktet finner du også i Nordavindsvalsen. Dikt i samling fra 2009.

Sommar - singel av Trine Strand

Sommar – ny singel av Trine Strand

Arvid Hanssens dikt «Sommar» fra 1983 er Trine Strands nyeste singel. 

Blå kveill

Kåring av landets beste sangtekst

Dagbladet og Bjørnsonfestivalen kårer Norges beste sangtekst skrevet etter 1945. På listen over 30 låter er «Kom sommarvijnn» av Arvid Hanssen. 

I Nordavindshagen (1977)

Sommerdiktet

«I Nordavindshagen / er det både sol / og sommar / Men mest å lite på / er vinteren», skrev Arvid Hanssen i diktet «I Nordavindshagen» fra diktsamlingen med samme navn i 1977. Verset kan like gjerne stå som overskrift for mye av forfatterskapet hans. Men var vinter og frost motiver i både konkret og overført betydning, er det likevel troen på sommer og varme som skinner gjennom i nesten alt han skrev.

Original kunst

Original kunst

I Arvid Hanssen-huset i Brøstadbotn finner du ikke bare dokumenter og bøker, men også unik kunst: I en egen monter er Dagfinn Bakkes illustrasjoner til familieboken Gullunger, kullunger utstilt. 

Revelation For Personal Use

Mer Anneli Drecker og Arvid Hanssen

Anneli Drecker har 30-årsjubileum som artist. Den 31. mars slapp hun albumet Revelation For Personal Use, oppfølgeren til Rocks&Straws (2015). Igjen er samtlige tekster Arvid Hanssens lyrikk oversatt til engelsk.